Arhive etichetă: blog

Blog de Cluj, ce a mai rămas

În urmă cu multă vreme, niște bloggeri clujeni afiliați primarului de Cluj-Napoca au avut inițiativa (de altfel lăudabilă) de a vedea câți pești sunt în balta blogosferei clujene și a afișa în Primăria Cluj-Napoca și pe site-ul acestei instituții lista bloggerilor din Cluj. Nu de alta, dar nu știi când ai surplus de pișcoturi și e bine să știi ce prinzi la pișcoturi și ce prinzi la râmă.

Ca să nu promovez pișcotari politici și nici să nu îi laud prea mult pe alții și să li se suie la cap, în dulcele meu stil caracteristic, voi prezenta doar unele hibe din listă:

  • adcroitoru.com (blog de Manhattan, în limba engleză);
  • afrim-tya.blogspot.com (blog de Africa de Sud, în limba engleză, cu ultimul articol publicat în februarie 2013);
  • am3lian.blogspot.com („blog deschis doar cititorilor invitați”, trebuie să fie ceva comunitate gay…);
  • andadj.blogspot.com (s-a mutat din decembrie 2011 și acum este în probă);
  • andicluj.wordpress.com (mutat pe clujean.net unde ultimul articol este de prin februarie 2013);
  • andreiboar.tophabits.ro („Nothing here”, măcar te lămurește din prima despre ce este vorba);
  • artvinium.com (Asta se iartă, că e recentă: „NOTICE: This domain name expired on 09/25/2013 and is pending renewal or deletion.”).

Nu am prezentat toate blogurile cu hibe, ci doar cele de la litera A, unde, din 12 bloguri prezente pe listă, 7 au problemele menționate mai sus. Un recensământ al blogurilor ar fi mai mult decât necesar în Portocalistan. Ar vedea și Hanul câți au fugit din urbe și au început să vorbească limbi străine. Dacă nu au rămas încă pișcoturi pe stoc, ar trebui unii buzunăriți la ieșire.

Bani din blogging: Google AdSense îţi vrea doar binele

Moto: „Mai uşor intră bogatul în împărăţia lui Dumnezeu decât bloggerul pe prima pagină a Google.” (Blog apocrif)

Dacă voi chiar credeţi că se pot face bani din blogging scriind atât de rar şi de prost pe cât scriu eu, vă înşelaţi amarnic. Trebuie să scrieţi constant, cu artă şi, cel mai important lucru, să găsiţi o vacă de muls, cât mai corpo… corporatistă cu putinţă. Şi să nu credeţi că am folosit pluralul întâmplător: vaca se mulge mai bine în grup, iar laptele unora e mai mult aşa.

Dacă nu aveţi  răbdarea şi iscusinţa necesare pentru a scrie pe blog şi a mulge vaca, vă mai rămâne o singură soluţie pentru a vă obţine măcar banii investiţi în găzduirea blogului pe domeniu propriu şi a vă putea juca în continuare de-a bloggerii: reclamele Google AdSense. Singura problemă cu reclamele Google AdSense este că sunt atât de inteligente încât, după o vreme, se satură şi ele de ce prostii scrieţi şi le dau cititorilor idei despre cum să soluţioneze această plagă socială numită blogging:

Google Adsense - blogging
Reclamă la pistoale fără autorizaţie afişată de Google AdSense pe pagina cu rezultatele studenţilor la examene