Corneliu Coposu
noiembrie 11th, 2014 by Paul-Sorin Tița

Nu se simte lipsa unui reper moral în România de astăzi. Reperul îl avem: Corneliu Coposu. Ceea ce ne lipsește este luciditatea de a ne raporta la repere, nu la jaloanele care de fac drumul spre propășire mai sinuos.

Cum ar fi arătat astăzi România cu Corneliu Coposu? La fel ca și România pe care a lăsat-o: o Românie fără Rege, fără lege și fără de Dumnezeu, plină de prințișori și baroni, de fărădelege și de bisericuțe. O Românie în care, în loc să ne unească ideile, ne dezbină idioții. O Românie în care, în loc să ne urnească idealurile, ne opresc opreștii, oprișii și oprișanii.

La 19 ani de la moartea lui Corneliu Coposu, ne aflăm în același punct de singularitate politică, în aceeași gaură neagră a istoriei. Toate eforturile noastre de a împinge România într-o zonă locuibilă sunt sortite eșecului, în lupta cu forțele întunericului. Soluția nu este însă aceea de a abandona lupta, ci aceea de a degaja cât mai multă energie vitală, pentru ca, odată astupată foamea de energie a găuri negre a istoriei, să putem purcede spre orizonturi propice. Poate nu noi, poate nu copiii noștri, poate nu copiii copiilor noștri. Dar cineva, cândva, va putea să se elibereze din țintuire.

Posted in Politică Tagged with: , ,

Klaus Iohannis președinte
octombrie 9th, 2014 by Paul-Sorin Tița

Moto: „Șasă sași în șasă căși!” (Ionel Limbric)

Ion Iliescu trebuie să fie tare supărat că nu a putut beneficia în tinerețea lui politică (a doua și a treia) de un instrument de manipulare atât de la îndemână cum este rețeaua de socializare Facebook. Pe vremea lui era destul de greu. Trebuia să controlezi televiziunea, radioul și câteva mii de oameni în toată țara, pentru a putea transmite și tu un prăpădit de mesaj cum că Doina Cornea și Corneliu Coposu (sau Ion Rațiu, cine își mai aduce aminte toate minciunile) aveau o aventură și făceau bișniță cu blugi.

Pentru Victor Ponta, lucrurile sunt mult mai ușoare. Tot felul de oameni șovăielnici sau care se pierd cu firea au loc cât încape pe Facebook pentru a arunca în ventilatorul de like-uri cumpărate al acestei rețele de socializare „adevăruri” fabricate despre Klaus Iohannis, copiate din cărticica micului securist:

  • Klaus Iohannis a fost traficant de copii;
  • Klaus Iohannis este noul Traian Băsescu;
  • Klaus Iohannis nu își poate justifica averea.

Nu este intenția mea să clarific aceste aspecte. Le poate clarifica justiția (primul și al treilea aspect) sau bunul-simț (al doilea aspect). Ceea ce doresc, sincer, este să pun umărul la această campanie securistă de manipulare, furnizându-le idei, gratis, răspândacilor de ciumă roșie de pe Facebook:

  • Tatăl lui Klaus Iohannis a fost ofițer S.S.;
  • Un strămoș al lui Klaus Iohannis l-a răstignit pe Iisus Hristos;
  • Alt strămoș al lui Klaus Iohannis a scris de rău despre marele domnitor român Vlad Țepeș;
  • Strămoșii lui Klaus Iohannis erau barbari și făceau lucruri necreștinești.

Dacă nu ajung ideile astea până la sfârșitul campaniei, vă mai dau, să aveți și pentru turul doi. Numai așa va putea lumea să își dea seama cam ce gunoaie staliniste vor să conducă România. Aruncați pe piață tot gunoiul pe care poate mintiuca voastră să îl producă. Așa vor vedea toți, mult mai bine, cum credeți voi că trebuie condusă România: prin minciună, ură, corupție, incompetență.

Posted in Politică, Tehnologie Tagged with: , , , , , , , , , , , , , ,

iunie 10th, 2011 by Paul-Sorin Tița

Brandul

Tom Blackett (Clifton, R, Simmons, J (Ed.) , Brands and Branding, The Economist, 2003, pag. 13) defineşte brandul atât din punct de vedere al sensului pasiv al sintagmei engleze, „obiectul prin care se imprimă”, cât şi din punct de vedere activ, „procesul de a imprima”. Imprimarea se foloseşte aici cu sensul de întipărire în mintea consumatorului a unei mărci. Read more of this article »

Posted in Marketing, Politică Tagged with: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Corneliu Coposu
noiembrie 11th, 2010 by Paul-Sorin Tița

Nu este uşor să scrii despre Corneliu Coposu. Dificultatea nu este dată nici de complexitatea lui şi nici de credinţa, speranţa şi iubirea care îi dădeau o aură supranaturală într-un neam care abia începea să gângurească liber şi să-şi facă felurite chipuri cioplite din rebuturile naţional-comunismului românesc. Problema nu este timpul scurs de la dispariţia sa dintre noi acum 15 ani, el fiind încă prezent în discursul public şi nu doar la momente de comemorare, ca o personalitate de referinţă a politicii româneşti a secolului trecut. Read more of this article »

Posted in Politică Tagged with: , , ,